Zlínská liga začala

27.05.2012 18:20

Zlínská liga mladých hasičů nebo chcete-li Zlínská liga tento víkend začala, a pro nás velmi úspěšně.

Po nevydařené Okrskové soutěži ve Vizovicích jsme chtěli ukázat, co v nás je. Hned na úvod Zlínské ligy jsme zavítali do Lhoty, kde jsme byli poprvé. Soutěž se konala na fotbalovém hřišti. Očekávali jsme malou účast, ale nakonec se zde sešlo kolem 30 týmů. Soutěž začala kolem 9:00 hod. nástupem všech družstev, které byly přítomny. Na řadu jsme přišli po hodině a půl. Já osobně jsem byl trochu nervózní, ale myslím, že jsem nebyl sám. Základna byla dřevěná a pokryta kobercem, takže hadice neklouzaly. Příprava probíhala v pořádku, ikdyž jsme na to vyjímečně měli 4 minuty. Jako vždycky se něco muselo pokazit a tak jsme na startovní čáře čekali bezmála 2 minuty, což mohlo některé ještě více znervóznit. Výsledný čas 18,06. Bohužel nebyla spojena savice s mašinou a přísní rozhodčí to uznali jako Neplatný pokus. Chyběl poslední krůček od nového rekordu, který jsme nepřekonali.

Následující den, tedy 27.5. v neděli jsme jeli do Rackové, kde se nám minulý rok zadařilo na výsledný čas 19,49. Jelikož byl vedoucí soutěže trochu na mol, šli jsme až 35, což bylo téměř na konci tabulky. Poté se nám samozřejmě omluvil a my jsme to brali se smíchem. Soutěž zde začala o hodinu dříve než předešlý den. Po 2 hodinách od našeho příjezdu jsme šli na řadu. Chtěli jsme mít čas pod 20 sekund, abychom získali nějaké ty body do Zlínské ligy. Všichni už byli připraveni na startu a tak už se čekalo jenom na mě. Mohl za to můj neoblíbený rozhodčí. Všechno klaplo a tak byl výsledný čas 17,09, za který jsme se vůbec nemuseli stydit a ukázali jsme tak, že už nejsme žádní outsideři a máme svoje místo ve Zlínské lize. Překonali jsme svůj starý rekord o 2,48 sekund. Pro nás veliký úspěch do budoucna. Tak skončil náročný víkend. Získali jsme do Zlínské ligy slušných 9 bodů z toho 8 bodů z Rackové za 4.místo v ZLMH.

Už se těšíme na další soutěž, která se bude konat 2.6. v sobotu v Kaňovicích. Tak kdo chcete přijeďte a podpořte nás. Těšíme se na vás

 

Napsal: Pavel Baťa, člen SDH Ublo