První soutěž, ukončení hasičské sezóny

23.09.2012 18:58

Po dlouhých 30 nebo více letech jsme opět zorganizovali soutěž v naší obci Ublo. A že se vydařila!

Soutěž jsme měli naplánovanou na 1 hodinu odpoledne. Ovšem začalo se soutěžit s malým zpožděním ale to vůbec nikomu nevadilo. Celkem bylo na nástupu 4 družstva a z toho dvě družstva z Lutoniny. Během soutěže se toto číslo nezměnilo. Jako první soutěžící jsme šli my a to za starší žáky. Nicméně počet družstev mladších žáků byl 1, a to bylo naše družstvo mladších žáků, takže pohár jistý. Jelikož jsme byli doma, absolutně jsem necítil žádný tlak a myslím že i ostatní žádný tlak necítili a taky tak dopadl čas. 15,35 sec. Náš doposud nejrychlejší čas a měli jsme tak nakročeno k výhře této velice malé soutěže, kterou jsme pořádali. Mladší žáci se taky ukázali v dobrém světle a tak si asi to první místo zasloužili. Přišli na řadu 2. útoky. Zatím jsme byli na prvním místě, ale věděli jsme, že se Zádveřice zlepší, a tak jsme chtěli podat ještě lepší čas. A taky se tak stalo. Byl to historický okamžik. Časem 13,35 jsme ukázali naší sílu a trpělivost, a také jsme naší obci ukázali, že na to prostě máme. Mladší žáci se také zlepšili a to o necelou sekundu. Tím skončila první část naší soutěže. V obou případech jsme uhájili prvenství. Pro některé to byla poslední soutěž za starší žáky, takže byli rádi, že zdolali takový úžasný čas. 13,35.

V druhé části naší soutěže v Uble jsme pozvali pár družstev žen, aby měli naše ženy taky nějaké ty soupeřky. Nakonec se tedy zúčastnily 3 týmy včetně žen SDH Ublo. A jako předjezdec se představil domácí dorost, který ukázal, jak se to má dělat. Naši ochotní rozhodčí se domluvili na tom, že se poběží tři útoky, což bylo pro některé dost, ale nakonec to odsouhlasili všichni. Začalo se soutěžit. Jako první na řadu šel tedy dorost. Ten měl výborný čas a žádný z ženských týmů jej nepřekonal.

Pořadí tedy bylo takové:

  • 1.místo - SDH Všemina
  • 2.místo - SDH Ublo
  • 3.místo - SDH Jasenná

Ženy tedy obsadili druhé místo a mohlo se jít začít slavit!!!

Ještě bych vás chtěl poprosit, pokud máte nějaké foto ze soutěže, pošlete mi je na daný email.Díky.                 756156@seznam.cz

V příštím článku a asi posledním se zaměřím na celou sezónu. Časy, umístění atd.

Napsal: Pavel Baťa, člen SDH Ublo