Okrsková soutěž v Uble 2014

12.05.2014 15:23

V sobotu 10.5. se konala okrsková soutěž v našem domácím prostředí v Uble při příležitosti 75 let hasičského dobrovolného sboru Ublo!

Celá soutěž se nesla v duchu "oslav" výročí 75 let SDH Ublo a také na vzpomínku Antonína Navrátila, pro něhož jsme pojmenovali soutěž, která se bude konat v půlce září, jako Memoriál Antonína Navrátila. Pár hasičských ubelských veteránů dostalo také čestné uznání za vykonanou službu pro SDH Ublo v 

minulých 75 letech.

Počasí jsme si vyjímečně naplánovali perfektně ale nakonec i nějaké ty mraky se objevily. Začátek soutěže byl naplánován na 10:00. I přes problémy s technikou, které nás pronásledovaly celý den, jsme přesto začali. S kolíkem v ruce se na start postavili prvně vylosovaní Zádveřice - Hadi. Štafeta se běžela stejně jako v posledních letech, takže žádná novinka. Nejrychlejší štafetu v kategorii mladších žáků zaběhlo tým Zádveřice - Borci. Stejně tomu bylo také u starších žáků. Na řadu přišli útoky. Velké problémy všech týmů byl rozdělovač a to také znamenalo, že tým Lutoniny navzdory špatně zaběhnuté štafetě skončil celkově na 1. místě těsně před našim domácím týmem v kategorii starších žáků. V kategorii mladších žáků jsme taktéž získali 2. místo. Naopak tentokrát nestačili mladí hasiči z Ubla na tým Zádveřice - Borci.

V 13:00 byl naplánovaný nástup týmů mužů a žen. Kvůli nedostatku prostoru se musela štafeta zrušit a byla přijat návrh na jednotlivce, kdy 3 členové z jednoho týmu mohli soutěžit v soutěži jednotlivců z níž se vybrali 2 nejlepší časy a zapsali se do tabulky. Každý jednotlivec měl 2 pokusy takže na tým připadalo maximálně 6 pokusů. Soutěž jednotlivců odstartoval Holý Michal z týmu Vizovice a následovali další v pořadí, jež se dříve losovalo.

Celkem 27 mužů a 8 žen běželo v soutěži jednotlivců. Nejlépe se umístil Migdal Petr s časem 19:41 a v kategorii ženy Štachová Zuzana,
kteří byli ve vyhlašování celé soutěže oceněni. Naši jednotlivci se umístili na 11. a 15. místě v kategorii mužů a na 3. a 6. místě v kategorii žen. Viz dokument níže. Útoky proběhli s kratším startem avšak na bezpečném povrchu (umělá tráva), takže nehrozilo nějaké vážnější zranění. Spolu se štafetou a skvělým útokem tým z Lutoniny po dlouhých letech vyhrál Okresní soutěž. V kategorii žen se žádné překvapení nekonalo a s přehledem vyhrál tým žen z Bratřejova. Muži z SDH Ublo, kterým se až tak nevyvedl útok skončili na 5. místě těsně za Bratřejovem A. Domáci ženy se usadili opět jako starší a mladší žáci na 2.místě. Řekl bych úspěšný začátek sezóny 2014.
 
Soutěž proběhla bez vážnějších problémů když pominu naši techniku (:D). Nikdo se nezranil, paráda. 
Chtěl bych poděkovat všem fanouškům a týmům, kteří se přijeli podívat a zazávodit si. Hodně mě překvapila účast fanoušků při soutěži v jednotlivcích, samozřejmě pozitivně. Doufám, že taková účast bude také na naši příští soutěži, která se koná v půlce září.
 
Těším se na Vás...jsme smažky!    
Pavel Baťa, člen SDH Ublo
 
PS: pokud máte nějaké fotky, které byste chtěli zveřejnit pište a posílejte na 756156@seznam.cz