"O dřevěnú prúdnicu SDH Ublo"

21.12.2013 13:49

Stejte jako v minulém roce, i letos se hasiči z Ubla rozloučili se sportovní sezónou pořádáním domácí soutěže v požárním útoku.

A nejenom pořádáním, ale samozřejmě i účastí. Na start se postavila dvě družstva mladších žáků a po jednom družstvu starších žáků, žen a mužů. Jak už jsou všechny složky v Uble zvyklé, s přípravami nějaké akcemusí přijít do naší obce i pořádný déšť. Jsme ale hasiči, a tak jsme si poradili i s nepřízní počasí. Mrzela jen slabší účast družstev ve všech kategoriích (celkem 14 družstev). Déšť a bláto všem soutěžícím ztížilo už tak náročné podmínky (hasičcký útok u nás nevede klasicky po rovině, ale do kopce se zatočením doleva), proto jsme byli rádi, že se celý soutěžní den obešel bez zranění.

Po vynikajících výsledcích na soutěži v Neubuzi jsme čekali, že naše družstav budou útočit na poháry, a to se i potvrdilo. Mladší žáci se umístili na 2. a 3. místě, muži na 3. místě a ženy a družstvo starších žáků dokonce vyhráli, což se oběma podařilo poprvé v sezóně 2013. Bylo to důstojné ukončení úspěšné sezóny.

Chtěl bych poděkovat Zlínskému kraji a firmě Jasno, kteří sponzorovali nákup odměn pro všechna družstva mladých hasičů a Tomáši Geržičákovi, který vyrobil dřevěné prúdnice pro družstva mužů a žen na prvních třech místech. Dík patří i všem organizátorům, kteří přispěli ke zdárnému průběhu akce.

 

Jiří Geržičák