Konec prázdnin! Začátek soutěží!

27.08.2012 11:58

Tak opět po 2 měsících se hlásím. Sotva ty prázdniny začaly a teď už končí. To ale neznamená konec všemu a určitě ne hasičským soutěžím.

Předem bych se vám chtěl omluvit za moji velice bídnou aktivitu. Ale jelikož zde nechodí příliš mnoho lidí, tak to asi zas tak vadit nebude.

Nějak bych tu shrnul soutěže za srpen, ale moc si toho nepamatuju protože už je to nějaký ten pátek. Ale alespoň vám sem napíšu zbytky paměti, které mi utkvěly v paměti. Mimo nás soutěží také i ženy SDH Ublo, kterým se v poslední době začíná dařit. Stačí zmínit čas 22,93, který je myslím osobním rekordem žen.

Teď se konečně dostáváme k našemu nejsilnějšímu článku SDH Ublo. Starší žáci se za srpen účastnili celkem 4 soutěží, z toho byla jedna soutěž za dorost.

První soutěž na kterou jsme jeli v srpnu se konala v Želechovicích - Paseky. Soutěžili se zřejmě na bývalém poli, takže povrch nic moc, ale ani ten nebyl příčinou našeho útoku. ----- takový byl náš čas.......

Co se týče Zlínské ligy byli jsme před prázdninama na 9 místě a chtěli jsme si toto umístění udržet. V týmu jsme měli jednoho malého nováčka, protože jeden člen týmu byl právě na dovolené. Také jsme museli udělat pár změn. Levý útok musel spojovat 3 spoje jelikož náš nováček stihl spojit jenom jedno béčko. V tom případě musel strojník spojovat béčko do mašiny, čímž měl více práce. A ještě jedna změna, béčkař se přesunul na pravý proud. S takovou sestavou jsme si moc nevěřili, ale museli jsme prostě jet a udolat nějaký ty bodíky do Zlínské ligy.

V sobotu 25.8. jsme vyrazili po obědě do Štípy, kde jsme minulý rok měli problém s rozdělovačem a časomíra se tak zastavila po 23 sekundách od odstartování útoku. To byl taky důvod, proč jsme zde chtěli uspět. I s naší oslabenou sestavou jsme nakonec vytvořili čas 15,68, který byl o 3 setiny pomalejší než náš osobní rekord. Z celkových 16 starších týmů jsme skončili v první půlce tabulky na 7 místě a odvezli jsme si sebou 4 body a tašku cukrovinek.

Následující den jsme zavítali do Mysločovic, kde jsme ještě nebyli a tak jsme se chtěli ukázat v tom nejlepších světle. Sestava zůstala stejná jako v sobotu. Zazněl výstřel, někteří už měli spojeny všechny hadice a byli připraveni běžet na svá místa. Jenže všichni začali řvát ''STOP!'' a tak jsme se všichni zastavili. Pořadatelé se nám omluvili za časomíru a tak jsme museli znovu motat hadice a přípravovat základnu. Na druhý pokus už bylo všechno v pořádku a na časomíře se objevil čas 15,79. Získali jsme tedy 6 bodů do Zlínské ligy a skončili jsme těsně pod pohárama, které se rozdávali do 5 místa, tedy na 6. místě. Byli jsme zklamaní ale zároveň také šťastní z úžasně povedeného víkendu. Po víkendu jsme ve Zlínské lize pořád na 9. místě a ztrácíme jeden bod na Machovou. Naopak pod námi je propast 6 bodů.

To by bylo pro tento článek vše. Já přeju všechno nejlepší pro náš tým a také i pro ženy SDH Ublo. Ať se nám daří!

A ještě bych vás chtěl pozvat na soutěž do Machové, která se bude konat 2.9. (Neděle), kde nebudeme chybět. Těším se na Vás.

 

                                                                                                                                                                             Pavel Baťa, člen týmu SDH Ublo (starší žáci)