Hasičský den na Valašsku

08.09.2013 09:42

Konec sezóny se blíží, soutěží ubývá a tak nám nezbývá nic jiného, než jezdit i na vzdálenější soutěže do vsetínského okresu.


Před týdnem jsme učinili rozhodnutí, že navštívíme soutěž, která se konala v Raďkově respektive v Karolínce. A nebyla to jen nějaká soutěž. Běželo se do prudkého kopce s tím, že pravý útok má pouze jednu "C" hadici a levý běžel podle klasiky: dvě "C" hadice. Na soutěž jsme jeli téměř hodinu a to i proto, že jsme jeli poprvé naší Avií dál než do okolních vesnic. Úžasný pocit a taktéž cesta! Ženy, které jely taky, dojely o nějakou chvilku později, než my chlapy. 

Jak už jsem psal, soutěž byla neobvyklá, proto byla taky nazvaná Grand Prix, jak už to u takových soutěží bývá. Jako první z našich družstev (Muži, Ženy) šli na start muži. Musím Vás také upozornit, že jsme soutěžili na soutěži, kde byla největší časomíra v kraji a se zklamáním jsme se na ni podívali s výsledným časem nad 30 sekund. Příčinou bylo vypojené "B" hadice z mašiny nejspíše z přemazání. Z takových chyb pramení největší zkušenosti a ty my získáváme na každé soutěži. Po dlouhé době a taky dobrých časech ostatních týmů šli na řadu Naše ženy. Naše asi není ten nejlepší pojem, jelikož máme družstvo žen poskládané ze dvou týmů a to tým z Ubla a tým z Jasenné. Jelikož mají o dost menší konkurenci než muži, skončili na pěkném 3. místě a odvezli si tak krásnou urničku, kterou Vám určitě časem vyfotím, a hodím ji zde na stránky. To by bylo asi ze vzdálené soutěže v Raďkově všechno.

V době, kdy ženy slavily 3. místo, jsme se připravovali na start na ještě více vzdálenější soutěži v Prostřední Bečvě. I zde byla soutěž pojmenovaná jako Grand Prix soutěž. Rozebírat ji zde nebudu, ale určitě se můžete podívat na video přímo z místa konání. Na této soutěži mě uchvátila velká účast diváků, které baví tento sport a za to veliké díky Vám. Proč jsme zde vůbec jeli? Rozhodli jsme se zde jet kvůli nepodařeném útoku v Raďkově a zlepšit si trošku náladu a sebevědomí. To se nám zčásti povedlo a tak jsme mohli jet v klidu domů bez nějakých smíšených pocitů. A musím uznat, že cesta domů stála za to!

Příští týden nás čekala soutěž v Neubuzi, kde se nám daří a určitě se těšte na nový článek, protože to se budou dít věci!

Pavel Baťa, člen SDH Ublo