Dvě vytěžující soboty za námi

21.07.2013 10:24

Včerejším útokem v Kašavě jsme ukončili dvouvíkendní vytěžující část sezóny, ve které jsme opět ochutili pořádnou dávku smůly ale i také velice dobrých individuálních výkonů.

Začněme tedy datem 13.7. Vyhlídli jsme si soutěž, která se uskutečnila ve Veselé u Val. Mez. Tím pádem pro nás hodně neznámá oblast a také týmů. Soutěž nebyla součástí žádné ligy, takže pro nás dorost ideální soutěž abysme nabrali zkušenosti a konečně protrhli hráz 20 sekund. Po příjezdu jsme si nemohli nevšimnout toho úžasně krásného terénu, kdy oba dva terče byly sotva vidět za horizontem a k tomu se ještě půda svažovala dolů z kopce. Dalo by se to přirovnat k hřišti v Želechovicích pokud se nemýlím. Základna byla, řekl bych průměrná. Dopadli jsme podobně jako terén s výsledným časem 27,85 sec. Problém byl na levém terči, kdy naše náhradní proudařka nestihla doběhnout a ještě se ji vypojila proudnice. Nesmím ale zapomenout, že tyto dva víkendy jsme nebyli ani jednou v plné sestavě, ale i tak jsme si věřili. Z útoku jsme si nic nedělali a pelášili jsme domů.

Cestou zpátky z Veselé jsme narazili na hasičskou soutěž, která probíhala v Leskovci. Jelikož zde bylo něco přes 10 týmů, každý měl k dispozici 2 útoky až na nás. My jsme přijeli pozdě a tak jsme měli k dispozici pouze jeden útok. Soutěž byla pořádaná na zdejším hřišti, takže úplně něco jiného než ve Veselé. Terče a časomíra na tři desetinná místa, která se používá na extralize, byla k dispozici i zde. Ikdyž jsme neměli sebou nějaké fanoušky, našel se jeden starší pán, který nám věřil, že můžeme nějaký ten slušný čas utrhnout. Opak se stal pravdou. Opět byl problém na levém terči a výsledný čas tedy byl 27,15 sec. Musím však pochválit celou zadní část sestavy (koš, spoj a mašina), která odvedla práci na jedničku a taky zajistila alespoň pravému terči čas sestřiku 19 sec. Musím také pochválit zdejší "bufet". Výborná klobáska a taky kofola. Jen tak dál. Kéž by to tak bylo i na dalším páru soutěže, která nás čekala další víkend.

 

Je jedna hodina po poledni a my stojíme v řadě za sebou na nástupu v obci Prlov na zdejším fotbalovém hřišti. Jak už jste asi vyvodili, další soutěž nás čekala v Prlově. Soutěž byla součástí Vsetínské hasičské ligy, takže jsme nemohli uvažovat nad nějakým dobrým umístěním, ale výsledkem určitě ano. Soutěžili jsme ve dvou družstev. Muži (dorost) a ženy. Vybavení soutěže bylo obdobné jako v Leskovci. Jediná věc, která zde byla navíc, byla fotobuňka. První problém byl hned na kontrole koše, ale nakonec nám povolili s ním soutěžit. To bylo ale stejně jedno, protože útok se nám nepovedl kvůli chybě béčkaře a dosáhli jsme tak času kolem 40 sekund. Podobně tomu bylo i u žen až na způsobu chyby, kdy proudařka nestihla doběhnout. Opět tedy dost nepovedená soutěž a poslední záchranou byla noční soutěž v Kašavě. Ale holky tu měli pěkný :D

Na soutěži v Kašavě jsme byli registrovaní jako 18. tým. Byla to pro nás druhá noční soutěž v této sezóně a určitě by jich mohlo být víc hlavně kvůli té atmosféře. Atmosféra tu byla nádherná. Lepší jsem myslím ještě nezažil ale tak už to u nočních soutěží bývá. Jako minule na noční soutěži v Zádveřicích, i zde jsme jeli pouze s družstvem dorostu, kteří jako vždy soutěžili za muže. Soutěž se konala opět na fotbalovém hřišti poměrně dost z kopce, takže se očekávaly hodně dobré časy. Ovšem to pravda nebyla. Skoro každý tým měl nějaký problém nebo závadu. Buď to byla chyba fyzická nebo technická. Základna byla průměrná a káď možná i podprůměrná. Plusem byla betonová plošina od kádě široká asi 10 metrů ke směru útoku. Měsíc téměř v úplňku, atmosféra utichla a my jsme vyrazili vstříc k času pod 20 sekund. Jak myslíte že to dopadlo? V poslední době naši proudaři nestíhají a ani zde nebyla vyjímka. Levý proud měl menší problém na základně a bohužel už to nestihl napravit ani rychlým během. Čas sestřiku pravého proudu byl 18,85 sec, což je nejrychlejší sestřik za dorost vůbec. Ale ten levý byl kolem 32 sekundami a tak bylo po nadějích. Musím hodně pochválit zadní část sestavy ale hlavně koš, který by stačil určitě na 16 sekund. Byla to pro nás velká škoda, protože jsme zde mohli pomýšlet i na bednu, ale takový je sport a takový taky bude. 

Chtěl bych tedy všem poděkovat za ty poslední dva víkendy. Hlavně za to, že to zatím nevzdávají a kdo si počká, ten se taky dočká. A snad se hoši dočkáme co nejdřív! 

JSME SMAŽKY

Pavel Baťa