Víkend 'osobáků'

18.06.2014 16:48

Naše roční snaha dostat se na útoku pod 20 sekundovou hranici nepřišla vniveč a osobní rekord jsme si dokonce nadvakrat vylepšili.

Minulou sezónu se nám až tak nedařilo co se utoku tyce. Vždy se něco pokazilo ať už to byla chyba v technice či fyzická chyba. I přes to jsme to nevzdali a odměna je tady. 

Na programu druhého soutěžního víkendu v roce 2014 byla 4. noční soutěž v Zádveřicích a o den později soutěž v Pozděchově, která byla zařazena do programu Vsetínské ligy takže konkurence byla více než velká.

Na noční soutěž v Zádveřicích jsme se registrovali jako 25. tým. Počasí bylo obdobné jako v Leskovci. Oproti minulým ročníkům zde nebyla taková podpora od fanoušků a širokého obecenstva což bylo docela překvapivé. Káď jako vždy podsvícena a podél tratě byly rozmístěny louče. Výsledný čas: 19,84. Problém na rozdělovači a proudy ne ideálně doběhly. Umístili jsme se na zlatém středu tabulky jak už jsme zvyklí. Každopádně jsme mohli být spokojení, jelikož jsme si vytvořili nový osobák.

Ani ne za 12 hodin jsme se opět sešli před hasičárnou a mohli jsme vyrazit na soutěž do Pozděchova. Tentokrát navíc s družstvem žen. Do Pozděchova jsme již zavítali. Stejná soutěž, stejné podmínky, stejná konkurence, ovšem výrazné zlepšení v čase. Minulý ročník jsme zde zaběhli čas 21,85 a to znamená zlepšení času o 4 vteřiny na čas 17,76. Obrovská radost všech! Ovšem borci z Brumova, kteří šli po našem útoku nám ukázali, že nás čeká ještě hodně práce. Družstvo žen už si tak nepočínalo a jejich útok se nezdařil. Jenom tak pro radu pořadatelům: "Prosíme příští rok lepší hořčici". Snad jsem Vás neurazil. :D

Další soutěž nás čeká v sobotu, tedy spíše v neděli, jelikož je to opět noční soutěž v Loučce. Třeba pokoříme rekord tratě 15,35 a odvezeme si pětečku. :D

 

"Nezáleží na tom, jak pomalu děláš pokroky. 
Pořád jsi na tom o dost líp než ten, kdo sedí doma na gauči."

Pavel Baťa, člen SDH Ublo

Fotky - Zádveřice

Fotky - Pozděchov