Noční soutěž v Leskovci

08.06.2014 12:02

V pátek 6.6. 2014 jsme zavítali již do známé vesničky mezi Vsetínem a Val. Polankou Leskovec. Na začátek sezóny slušný čas.

Letošní sezónu nás čeká hodně nočních soutěží a začali jsme právě tou v Leskovci. Soutěž nese název 2. Noční soutěž o pohár Valašských kotárů. Leskovec jsme navštívili v srpnu minulého roku s tím rozdílem, že soutěž probíhala odpoledne. Vzpomínáme na ni hlavně díky "dechové" hudbě, špatnými reproduktory, výborné klobásce, velkou časomírou a terčy. Ovšem tentokrát se nejspíš borci z Leskovce poučili a místo dechovek se zde objevila kapela.

Co se týče počasí bylo 'příjemných' 7 stupňů a mokro bylo jak po dešti. Zázemí v Leskovci zde mají skvělé. Základna byla té nejvyšší kvality a trávníček se mi obzvlášť líbil, až jsem myslel, že je to umělá tráva. V předběžné registraci týmů jsme byli umístěni na 31. místo. Ve skutečnosti jsme šli na řadu jako 21. tým.

Sestava byla až na proudy nepozměněná. Na pravém proudu se objevil náhradník z minulé sezóny a na levém proudu náš nový útočník. Změny jsou také v naší technice. Nedávno jsme si koupili novou mašinu s obsahem 1,9 l, která je o 0,3 l lepší než naše první mašina a je to znát. Bude ale potřeba ji doladit, protože si myslím, že má na víc. Každopádně jsme s ní v Leskovci soutěžili.

Na startu zmíněná mašina zlobila. Nechtělo se jí ale nakonec jsme ji nastartovali a sklidili jsme potlesk od obecenstva. Výsledný čas: 20,98. Bohužel sekunda a půl prostřik na pravém terči. U některých z nás trošku zklamání ale i tak si myslím, že na začátek sezóny je to dobrá vzpruha a motivace do dalších soutěží.

Příští víkend nás čekají doufejme dvě soutěže. Na noční soutěži v Zádveřicích nemůžeme chybět a odpoledne téhož dne se objevíme buď v Pozděchově nebo v Ostratě.

 

"Nestěžuj si na špatné tréninkové podmínky nebo počasí! Nevymlouvej se na svoje hendikepy a omezení! 
Každá překonaná překážka, se kterou se nemusejí vypořádat druzí, z tebe udělá toho lepšího! Ve sportu i v životě..."

 

Pavel Baťa, člen SDH Ublo

Fotky - Leskovec Fotky - Leskovec 2