Dokonalé zakončení sezóny

10.09.2013 20:09

Poslední soutěž v sezóně 2013 na venkovních trávnících skončila totální bombou! Co kategorie, to pohár!

Dne 7.9. 2013 jsme již třetím ročníkem zavítali na soutěž do Neubuze. V minulých letech se nám zde dařilo a tak jsme doufali, že se nám bude dařit i letos a nějaký ten pohár urveme. Přece jen byla to poslední soutěž v sezóně 2013 a chtěli jsme především ukázat, že na to prostě máme.

Na soutěž jsme přijeli se všemi kategoriemi (mladší žáci, starší žáci, ženy a muži). Letos zde bylo mnohem více týmů než minulé ročníky a tak se šance na získaní poháru ztenčila, ale i přesto jsme si věřili. Soutěže v Neubuzi byly jak přes kopírák. Rok co rok stejné počasí, stejné horko a šíleně otravné vosy. Ale i přes tyto né přilíš příznivé podmínky jsme bojovali.

Jako první tým z našeho sboru šli mladší žáci. Celkem bylo 8 týmů mladších žáků a 9 týmů starších žáků. Neubuz je vždy nějaké překvapení a letos tomu nebylo jinak. Před startem běželi 3 členové z jednoho týmu slalom, přiněmž měli dva nést jednoho zkříženýma rukama. Ostatně se na to můžete podívat ve videích, které najdete v SEZÓNĚ 2013 na postraním menu. Mladší žáci zvládli tento úkol na jedničku a mohli tak slavit 3.místo. Přibližně o hodinu později se na start připravovali starší žáci, kteří chtěli porazit favorizované SDH Zádvěřice, které se ve Zlínské lize pohybují na špici tabulky. To se jim sice nepovedlo, ale i tak podali parádní výkon a urvali si zaslouženě 2.místo. Tak skončila naše první půlka soutěže a myslím, že lepší to být už ani nemohlo. Jenže to jsme ještě nevěděli, co nás ještě čeká.

Na výsledkové tabuli ještě bez výsledků bylo zapsaných celkem 27 týmů mužů a žen. Z toho 17 týmů 

mužů a zbytek byly ženy. Nejdříve, tedy z 10 pořadového místa, šli na start muži. Úkol se nám trošku změnil a místo slalomu přibyla nosítka. Ikdyž jsme malí a hlavně mladí, můžeme překvapit a to jsme taky dokázali. Výsledným časem jsme se umístili na prozatímním 2. místě. Nejvíce jsme asi překvapili starostku obce Neubuzu, která vše komentovala. Ženy šli na start chvilku po útoku mužů a ukázali se přímo náramně. Dnešní soutěž byla plná chyb nejčastěji na rozdělovači a koši. Jenže náš tým mužů a žen neudělal chybu žádnou a tak jsme skončili na krásném 3. místě v kategorii mužů a na druhém místě skončily ženy. Byla to tak pro nás nejúspěšnější soutěž za naši dobu působení a myslím, že tohle se povede málokomu. Vyhrát 4 poháry a každý z jiné kategorie to chce pořádnou dávku štěstí a také disciplíny.

Pro muže to bylo první umístění na bedně od začátku našeho působení a doufáme, že nebylo poslední. Tak krásně skončila naše sezóna na venkovních hřištích a teď nás čeká už jenom jedna a to ta Naše! Tímto Vás také zvu na naši soutěž do Ubla, které se koná dne 21.9. 2013 a nečekejte, že se bude jednat o klasický útok. Dáme vám pěkně do těla!

Pavel Baťa, člen SDH Ublo